Redőnyök

HANG- ÉS HŐSZIGETELÉS, AKÁR SZÚNYOGHÁLÓVAL, TÖBBFÉLE ANYAGBÓL, BÁRMILYEN MÉRETBEN, BÁRMILYEN SZÍNBEN


•    Külső tokos alumínium redőny
•    Külső tokos műanyag redőny,hagyományos ill. redextra típusú
•    Vakolható tokos alumínium redőny
•    Vakolható tokos műanyag redőny
•    Nyílászáróra építhető, felső tokos redőny


MOTORIZÁLVA, AUTOMATIZÁLVA HA ÚGY KÍVÁNJA!
 

Hagyományos műanyag redőny

A külsőtokos hagyományos műanyag redőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen alacsony és sok előnnyel rendelkezik. Könnyen felszerelhető és könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, bármilyen tokrendszerbe alkalmazható.

Hagyományos redőny kupakos ütközővel
A hagyományos redőnynél a tengely műanyag, valamint tengely forgása egyszerű csapszeges megoldású. Ezért javasoljuk a széles, magas redőnyöknél a fém henger beépítését. Az oldalpofa szintén lemeztokból van. A lefutós sín pedig nem gumiágyas, ezért viharban a redőny lécek leengedett állapotban kicsit zajos lehet. De ez az egyszerűbb redőny átlagos mérettartományban, valamint rendeltetésszerű használat esetén rendkívül kedvező a vásárlók körében.
A redőny acéltokkal, műanyag lefutó sínnel van készítve. Legegyszerűbb típus. A redőny lefutó sín 60x45 mm-es műanyag profil.s hevederrel, esetleg 5 mm-es zsinórral. A redőnytok, a redőny lefutó és a záróléc fehér illetve sötétbarna lehet, bármelyik redőnyléccel kérhető.
A hagyományos redőnyök tokméretei: 13,7cm,16 cm,18cm lehetnek az ablak magasságától függően.

Redextra tipusú redőny

Az új típusú redőny külső megjelenését tekintve megegyezik az alumínium redőny formájával. A redőnyben alumínium oldalpofákat alkalmaznak, ezáltal nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de arra is alkalmas, hogy a redőnyt szúnyoghálóval együtt alkalmazzuk. A redőny zárt állapotban teljes fényzárást biztosít, a redőny színétől függetlenül. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinór alkalmazásával
lehetséges.
A redőnytok, Lindab tokszerkezet, belül csapágyazott tengely, a külső tokszerkezet egy része a nyílászárótól függetlenül belülről is látszódhat. Vakolható tokos kivitel is alkalmazható új építkezéseknél vagy felújításoknál.
A redőny lefutó ugyan olyan keskeny mint az alumínium esetén: 22 x 53 mm, gumírozva van a csendes működés érdekében, nem kopog az erős szélben sem. A redőnytok alapszíne fehér vagy sötétbarna de bármilyen színű léccel harmonizálva készíthető.

Külső tokos alumínium redőny

Az alumínium redőny a legbiztonságosabb árnyékolástechnikai megoldás, amely védi ablakainkat. Az épületek legvédetlenebb részei az ablakok, otthonunkban mindannyian szeretjük biztonságban érezni magunkat. A külső behatolók, a kellemetlen betekintő pillantásoktól, valamint az időjárás viszontagságaitól, megőrizni magánszféránkat. Az alumínium redőny akkor is védi otthonunkat, amikor elhagytuk az épületet. Házunk, lakásunk
ablakaink védelmének a legjobb leggazdaságosabb módja redőnyökkel felszerelni.
Alumínium redőny a redőny motorizáción túl nem csak kényelmi funkció, de biztonsági is. A redőny program időkapcsoló távollétünkben mozgathatja a redőnyt, így azt a látszatot keltve, hogy a házból kezelik a redőnyt. Alumínium redőnynél további biztonsági megoldás még a redőny lefutó sínek ablakhoz való rögzítése mely a házból oldható, szervizelés esetén.
Thermográfiai mérések szerint akár 30% energia megtakarítást érhetünk el az alumínium redőnnyel. A nyári hónapokban az aluredőny kellemes hűvöset nyújt, ablakainkat nem érik el a tűző napsugarak.

Vakolható tokos redőny

A vakolható tokos műanyag redőnyök általában az épület tervezési fázisában vagy a ház felújításánál nyílászáró cseréknél már eldöntött a redőnytípus kivitelezése. A vakolható tokos redőnyök előnye, hogy nem takar be a nyílászáró felső részébe valamint az épület homlokzatának egységes látványa a redőny tok nélkül, hiszen a redőny le van vakolva.
A szervizelés a vakolható tokos redőny alsófelén kialakított szerviz fedél leszerelésével javítható.
A kivitelezésnél nagyon fontos, hogy a nyílászárókkal valamint a vakolat vagy dryvit végső méretéhez építsük be az ablakot, hogy a vakoló élre kerüljön a vakolat. Valamint a nyílászáró magasságát a vakolható tokhoz tervezzük. A magasság a vakolható tok alja az ablak felső részéből 3-4cmm takarjon be. Így a redőny az ablakfelületet nem takarja viszont a gurtni
egyenes fúrással bevezethető.

Felső tokos redőny

A felső tokos vagy más néven ráépített redőnyöket, a nyílászáró tetejére felszerelve az ablakkal együtt kell beépíteni. Ezért az ilyen típusú redőny esetében az ablakra utólag felszerelhetőségre már nincs lehetőség. A belsőtokos redőnyt a legtöbb esetben a régi családi házak és belvárosi tégla lakásokban alkalmazzuk, a meglévő gerébtokos ablaktokok cseréjekor.
A redőny doboz külső síkja lényegében az ablak külső síkjával egyezik meg, ép csaka lefutók vastagságával lóg azon túl, a redőny doboza a belső térbe nyúlik be. A falba süllyesztett redőny  doboz nagy előnye, hogy a beépítést követően teljesen elburkolható, a doboz alján lévő szerelő nyíláson keresztül történik a javítás, egy esetleges hiba esetén. A belső tokos redőnyök lehetnek műanyag és alumínium kivitelűek, utóbbit ráadásul a külső tokos redőnyhöz hasonlóan motoros mozgatással is lehet üzemeltetni. De ugyan csak rendelhető normál, és KOMBI integrált szúnyoghálós kivitelben is. Ritkán, de előfordul, hogy új építésű házaknál is felső tokos redőnyt használ a tervező, ilyenkor érdemes azzal számolni hogy a redőny doboz 25 cm magasságával számolni a nyílások kialakításánál, mivel a redőny az ablak tetejére kerül felszerelésre. A szigetelést a doboz külső és belső oldalára felszerelt vakolattartó élek segítik megtartani.