IGÉNYES, TRENDI, IDŐÁLLÓ KÜLTÉRI "RELUXA"


A zsaluzia sokáig elsősorban intézmények, irodák, raktárhelyiségek nyílászáróin volt felfedezhető! Azonban mára már, köszönhetően az egyre bővülő típus, és színválasztéknak, a zsaluziák egyre népszerűbbek lakások, családi házak nyílászáróinak árnyékolására is! Külső lamellás árnyékolónak is nevezett termék, mely elsősorban alumínium elemekből áll, ezáltal hosszú ideig ellenáll az időjárás viszontagságainak. A zsaluzia manuálisan (kurblival, illetve egyes típusa zsinórral), vagy motorizáltan kezelhető árnyékoló. 


Lamellái elfordíthatók, vagy teljesen felhúzhatók, leengedhetők. A zsaluziának nagy előnye, hogy a helyiség természetes megvilágítása, a rendkívül jó hő védelem mellett is kitűnően megoldható, hiszen teljesen leengedett állapotában, a zsaluzia lamellák elforgatásával, beengedhetünk fényt a helyiségbe, emellett viszont a nem kívánt meleget kint tartjuk!
A lamellák, tokok, vezető sínek tetszetős színeket és formákat kaptak. Így a zsaluzia nem csak igen hasznos, de mutatós részei lehetnek az Ön otthonának is!  
Nagyon jól illik a mai modern családiházak óriási méretű ablakaihoz, gyönyörű fényviszonyokat lehet varázsolni a zsaluzia segítségével a ház belső tereiben.

 

Nyári kánikulában a házunkban több fokot is hűthetünk a zsaluzia segítségével, így kevesebbet kell klimatizálnunk. Építkezéskor érdemes betervezni, és kihagyni a zsaluzia lamellák gyűjtési helyét a nyílászárók fölött, ezzel ugyanis un. rejtett vagy vakolható tokos kivitelben, elburkolva, esetleg szigetelve élvezhetjük a zsaluzia nyújtotta előnyöket. Ha ez elmaradt, akkor is van megoldás. Esztétikus alumínium védőtokot készítünk kívülre, mely felhúzott állapotában eltakarja a zsaluzia lamelláit.